Over RCL98

Het bestuur van de RCL 98 bestaat uit:

  • voorzitter:                         Harry Kloppenberg
  • secretaris:                         Wiea Nijhoff
  • penningmeester:              Albert Boeve
  • lid:                                    Theo Haverkamp (trainingstechnische zaken)
  • lid:                                    Alie Kruisselbrink (beheer site en vice voorzitter)

Het secretariaat is te bereiken op: info@rcl98.nl

Runningclub Lierderholthuis, kortweg RCL, is ontstaan in November 1998. De eerste training vond plaats op 8 november van dat jaar. De initiatiefnemers Theo Haverkamp en Harry Kloppenberg hebben in de winter van 1997/1998 een trainerscursus met succes afgerond. Mede op verzoek van de docent van de cursus, die iedereen stimuleerde een loopgroep te beginnen om zo het lopen te promoten, is RCL een feit geworden.

De opzet is een laagdrempelige vereniging waar bijna iedereen, onervaren, getalenteerd, jong of oud, rijk of arm, mee kan doen door trainingen aan te bieden die in principe voor iedereen gelijk zijn, maar variëren in intensiteit en omvang, zodat iedereen op zijn of haar niveau het lopen als een plezierige bezigheid zal ervaren.

Belangrijk is ook het sociaal contact.

Waar lopen bekend staat als een individuele sport is het zeer belangrijk je loopervaringen te delen met lotgenoten, je aan elkaar op te kunnen trekken, elkaar te stimuleren, gezamenlijk naar wedstrijden toewerken en beleven. Vanaf de start in 1998 waar we begonnen met een tiental leden en 3 trainers, is RCL gestaag gegroeid naar momenteel 300 leden en 14 gediplomeerde trainers. Mede door dit deskundige en enthousiaste team heeft RCL een regionale uitstraling gekregen met deelnemers uit heel Salland en Zwolle.

Wij nodigen U uit om een paar keer mee te komen lopen en zo de sfeer, de deskundigheid en het enthousiasme te ervaren.

Met sportieve groet,

Theo Haverkamp en Harry Kloppenberg

Reacties zijn gesloten.